Ofte stillede spørgsmål


Vask
Hvorfor er vaskepulvermængden angivet i liter?
Vore produkter er meget koncentrerede, så hvis man skal have en reel chance for at sammenligne priserne på vores og andres produkter, er man nødt til at regne prisen ud pr. vask. Da doseringer altid er angivet i deciliter, har vi for nemheds skyld valgt at angive mængden i liter.
Det hvide tøj bliver ikke rent, men stift og gråt!
I områder med meget hårdt vand, kan man have problemer med at holde tøjet hvidt og blødt og kalken binder pletterne. Her kan man med fordel bruge kalkbinder. Kalkbinderen tilsættes sammen med vaskepulveret, der doseres til blødt vand. Efter nogle vaske vil man opleve, at tøjet bliver pænere.
Start med at afkalke maskinen helt. Det er godt for maskinen, og man forebygger problemet med sur vaskemaskine. Kalkbinder findes i mange varianter. De dyreste er ikke nødvendigvis de bedste. Hexafosfat fra Materialisten er et godt og billigt produkt. Læs vejledningen på emballagen.
Pletterne går ikke af i vask!
Kom altid efter en plet så hurtigt som muligt. Hvis ikke du har mulighed for at vaske umiddelbart efter, at skaden er sket, er det en god ide at tilsætte en ½ skefuld Opticare Action Pletfjerner i vaskepulveret. Cimbo universalrengøringsmiddel er også meget effektivt til forbehandling af pletter. Lav en opløsning 1:1 i sprayflasken. Test farveægtheden på et ikke synligt sted. Spray Cimbo på pletten og lad det virke et stykke tid. Skyl evt. og vask herefter, som du plejer.
Mit arbejdstøj bliver ikke rent med det flydende vaskemiddel til kulørtvaskemiddel!
Opticare flydende vaskemiddel er fortrinsvis beregnet til almindeligt snavset tøj hvor man gerne vil bevare farven og skåne overfladen. Til arbejdstøj, sportstøj og børnetøj anbefales det at bruge Opticare Color Compact vaskepulver, som har en kraftigere vaskeevne.
Svedlugten forsvinder ikke ved vask!
Mange kunststoffer tåler kun vask ved lave temperaturer. Det kan give problemer med at få udryddet bakterierne. Prøv at bruge eddike i stedet for skyllemiddel.
Vaskemaskinen og mit tøj kommer til at lugte surt!
Overdosering af vaskepulver og mange vaske ved lave temperaturer er en kombination der kan give problemer med bakteriebelægninger på bagsiden af tromlen i vaskemaskinen.
Først skal du vaske 3 gange ved 60 grader (tom maskine) med en halv deciliter klorholdigt maskinopvaskemiddel. Efter hver vask skal du tømme trævlesien, som kan stoppe til.
Så skal du vaske ved 60 grader uden vaskemiddel for at skylle klorresterne ud.
Derefter skal du vaske 3 gange ved 60 grader med 30 gram citronsyre.
Så vaskes 1 eller 2 gange ved 60 grader, for at komme af med det sidste.
For at undgå nye belægninger:
Vask ved høje temperaturer en gang imellem. Lad sæbeskuffen og lugen stå åben, når maskinen ikke bruges. Rengør sæbeskuffen med jævne mellemrum.

Opvask
Hvorfor er der en fedtet hinde på servicet?
Det er tegn på, at der bruges for meget afspændingsmiddel. Der er ofte en justeringsmulighed på opvaskemaskinen, der hvor man påfylder afspændingsmidlet. Prøv at "dreje en tand" ned. Det er bedre at dosere for lidt end for meget afspændingsmiddel.
Vær opmærksom på, at hinden skal fjernes igen før man kan se resultatet. Brug evt. citronsyre eller "lidt knofedt".
Hvorfor kommer der hvide aflejring på servicet?
Hvide pletter på servicet er tegn på at der mangler salt på maskinen eller at man overdoserer pulveret. Vandets hårdhed og maskinens vandforbrug spiller en rolle når man doserer. Prøv dig frem til hvor lidt pulver, du kan nøjes med.
Hvorfor kommer der rustpletter på servicet?
Hvis man kommer service i opvaskemaskinen der ikke er af rustfrit stål f.eks. klingen i ostehøvlen, eller hvis der er brud i plastbelægningen på kurvene, kan det overføre rust til det øvrige service.
Mine tekopper bliver ikke rene i opvaskemaskinen!
Overfladen på servicet kan være slidt og ridset. Særligt hvis man tidligere har forsøgt at fjerne rande med f.eks. salt eller grønne svampe kan farvestofferne trænge ind i den porøse del af porcelænet. Et andet problem kan være, at miljømærkede produkter ikke må indeholde klor, og at mængden af blegemidler er reduceret af den lave dosering.
Prøv at stille tekopperne i blød med vand og en teskefuld maskinopvask eller Ultra White Compact i. Derefter vaskes de i maskinen.

Generelt
Hvad skal spray og tomme flasker bruges til?
Sprayflasken er beregnet til Cimbo universalrengøringsmiddel og Multispray, lav f.eks. en opløsning på 1:1 så den står klar til f.eks. forbehandling af pletter på vasketøjet. De tomme flasker kan man bruge til at løse et evt. pladsproblem i skabet eller ved opvaskemaskinen.
Hvorfor er der parfume i nogle af produkterne?
Generelt er Opticare produkter både allergi- og miljøtilpassede. Der er i enkelte produkter tilsat parfume, da nogle råvarer har en direkte grim lugt. Den anvendte parfume er godkendt af sammenslutningen af internationale parfumefabrikanter (IFRA) som har retningslinjer for godkendelse af råvarerne, produktionsmetoder og udelukkelse af kendte allergifremkaldende stoffer.
Er produkterne allergivenlige?
Alle vore vaske- og rengøringsprodukter er produceret med så få tilsætningsstoffer som muligt. Man kan aldrig garantere at produkter ikke giver en allergisk reaktion, men vi tilbyder at give en prøve på vores produkter, så du selv kan teste.